Ürünün Tanımı:
TGK Fermente Süt Ürünleri Tebliğine uygun olarak standardize ve homojenize edilen sütün pastörize edilmesi ve soğutulması, spesifik kefir kültürü ile mayalanarak inkübasyonu, soğutma ve ambalajlama işlemiyle elde edilen fermente süt ürünüdür.
Ürün üretiminde kullanılan hammaddeler, yardımcı maddeler ve katkı maddeleri:
- Homojenize, pastörize inek sütü
- Kefir kültürü
- Cam şişe ve HDPE kapak
Menşei: Türkiye
GDO durumu: GDO değildir.
Alerjen durumu: Laktoz içermesi nedeniyle kişiye göre alerjen olabilir.
Hedef Kitle: 1 yaş üzeri ve süt ürünlerine alerjisi olmayan herkes tüketebilir.
Amaçlanan kullanım:
Yemek sırasında ya da yemek dışında tek başına kullanılabilir.
Depoloma koşulları:
Kefir muhafaza edilmesi, taşınması ve piyasaya arz edilmesi sürecinde 4 °C sıcaklıkta soğuk hava deposunda satışa hazır olarak bekletilir.
Ambalajlama özellikleri:
Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğine uygun cam ambalaja dolum yapılır. Dış ambalaj olarak mukavva tabaka ve PE shring malzeme kullanılır.